NAG activiteiten 2021

3 november 2021:
Lezingendag over Analyse van akoestische Monitoring
Akoestische monitoring levert over het algemeen ontzettend veel data op. Het thema van deze lezingen dag is het genereren van informatie uit al die data. We horen het graag als je een interessante lezing voor deze bijeenkomst hebt.
Organisatie: Dick, Casper en Theo

 

1 december 2021:
Lezingendag Masterclass Meten & Jong Akoestici
Het wordt bijna gewoonte: een Masterclass zo tegen het einde van dit jaar. Ging het vorig jaar over modelleren, dit jaar gaan we meten. Want meten is weten, toch?
Dit jaar combineren we de masterclass met een bijeenkomst voor Jong Akoestici. Akoestische afstudeerders en promovendi mogen in een pitch hun werk presenteren. Een netwerkborrel staat zeker ook op het programma.
Wil je een bijdrage leveren, meldt je bij de organisatie:
Organisatie: Elke, Anne, Theo en Casper

 

Begin 2021:
Tweede deel van het tweeluik over Akoestiek in openbare ruimten, deze keer over de buitenruimte. Deze lezingendag wordt gecombineerd met een excursie om de buitengeluiden zelf te kunnen ervaren. Omdat we deze lezingendag absoluut op locatie willen organiseren en daarbij een voldoende ruime capaciteit willen kunnen bieden, hebben we besloten deze dag door te schuiven naar begin 2022.
Organisatie: Erik en Ellen namens het NAG samen met NVBV.

 

Andere akoestische activiteiten 2021

 

2-4 september 2021:
The Acoustics of Ancient Theatres – Verona, Italië
www.acustica-aia.it/wp-content/uploads/2019/12/Verona_09-2020_Leaflet_Acoustics-of-Ancient-Theatres_draft-ver15-12-2019.def_.pdf

 

14-15 september 2021:
Forum Laboris – Digitaal (EAA)
The job fair of European acoustics
https://euracoustics.org/forum-laboris

 

25-27 oktober 2021:
Euronoise – Digitaal (Madeira, Portugal)
Abstracts deadline 1 mei 2021
http://www.spacustica.pt/euronoise2021/

 

31 oktober – 5 november 2021:
Autumn School Series in Acoustics (Eindhoven)
https://assaeindhoven.org/

 

9-10 november 2021:
Congres Geluid, trillingen en luchtkwaliteit – Hoevelaken
Abstracts deadline 12 mei 2021

 

Activiteiten uit het verleden

20 mei 2021:
Eerste deel van een tweeluik over Akoestiek in openbare ruimten. Dit eerste deel heeft als thema Akoestiek op de Werkplek. Dit middagwebinar gaat in op werkzaamheden als uitgangspunt voor akoestische eisen aan de (werk)omgeving. Organisatie: Erik en Ellen namens het NAG samen met NVBV.

 

12 mei 2021: ALV
Organisatie: Het bestuur

De ALV heeft ook dit jaar digitaal plaatsgevonden. Erik heeft aangegeven graag vervroegd te willen stoppen als secretaris van onze vereniging. Hans van Leeuwen is voorgedragen als nieuwe secretaris, de ALV is unaniem akkoord gegaan. Margriet is verkozen voor een tweede (en daarmee laatste) termijn als voorzitter.

Michiel en Martijn, beide voorzitter van een akoestische normcommissie, hebben tijdens de ALV een korte presentatie gehouden over hun normcommissie en hun voorzitterschap. Daarna is er een zinvolle discussie gevoerd over de financiële ondersteuning die het NAG hen sinds een paar jaar biedt. Wordt vervolgd op de volgende ALV.

 

3 februari 2021:
Lezingendag Akoestische aspecten van Bruggen

Bruggen nemen een bijzondere rol in als het gaat om het berekenen van geluidimmisieniveaus. Het afstraalgedrag vraagt om complexe rekenmodellen, tegelijkertijd laat de wetgeving ruimte voor interpretatie (het fenomeen brugtoeslag) en is de hinder van omwonenden doorgaans hoog door onder meer de voegen. Het ziet er naar uit dat veel bruggen de komende periode vervangen zullen en het ontwerp van een brug heeft een flinke invloed op het afgestraalde geluidniveau. Meer dan voldoende redenen om het onderwerp brug eens van verschillende kanten te beluisteren.

Organisatie: Dick en Casper

Het programma vindt u hier

 

26 November 2020:
Lezingendag Masterclass modelleren. Het programma en abstracts van de lezingen vindt u hier

29 oktober 2020:
Lezingendag (online) Bouwakoestiek, licht bouwen. Meer info vindt u hier.

7 oktober 2020:
ALV (via Webinar)

 

27 november 2019:
Masterclass geschiedenis van de akoestiek: het verhaal achter de totstandkoming van onze akoestische wetten, regels, normen en richtlijnen. Zonder verleden geen toekomst.
Momenteel staat akoestiek breed in de belangstelling en roert er van alles: Nieuwe WHO-richtlijnen, 2020 wordt het International Year of Sound, er wordt hard gewerkt aan allerlei normen, het Bouwbesluit wordt bijgewerkt, de Omgevingswet gaat veranderen. Een goed moment om eens even stil te staan bij de huidige status quo: wat ligt er ten grondslag aan de huidige wet- en regelgeving, de normen, de (praktijk)richtlijnen? Wat voor onderzoeken zijn er uitgevoerd om te komen tot de huidige regelgeving, meet- en berekeningsmethodieken?De masterclass van vandaag neemt je mee naar de onderzoeken en discussies uit het verleden, met als doel inzicht te verschaffen voor de toekomst.
Dit heeft plaatsgevonden op 27 november a.s. in het Teylers Museum te Haarlem, waar de geschiedenis tot uiting komt.

Het programma en de lezingen van de dag vindt u hier.

4 september 2019:

Geluid van de energietransitie: De energietransitie zou kunnen leiden tot een lawaaiigere wereld vol windturbines, warmtepompen en geluidreflecterende zonneweides, of wordt het met al die elektrische auto’s juist veel stiller. Deze en andere vragen komen aan de orde op deze NAG dag. Het programma en de gegeven presentaties kunt u hier vinden.

09-13 september 2019:
ICA 2019 in Aachen, Germany. The German Acoustical Society (Deutsche Gesellschaft für Akustik, DEGA) has organized the 23rd International Congress on Acoustics in Aachen. NAG en ABAV hebben in het kader van EUROREGIO2019,  geïntegreerd in het ICA congres, een aantal op Europa geënte sessies georganiseerd. De publicaties van het congres zijn hier te vinden.

15-17 september 2019:
Het NAG heeft het International Symposium on Room Acoustics (www.isra2019.eu) georganiseerd. De publicaties van dit congres zijn hier te vinden.

16 mei 2019:
Young acousticians event in Delft. The event is hosted at and by the faculty of aerospace engineering at the TU Delft.10 april 2019:
ALV en lezingenbijeenkomst (Spoorwegmuseum Utrecht). Voor het programma en aanmelden, klikt u hier.


11 april 2018:
ALV en lezingenbijeenkomst (Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum)

10 oktober 2018:
Lezingenbijeenkomst “Luchtvaart, vliegtuiggeluid in heel Nederland” (Nederlands Lucht- en ruimtevaartcentrum (NLR), Marknesse). Presentaties vindt u hier.

23 november 2018:
International Webinar ‘Underwater acoutic tomography’. Free of charge. For more information, click here.

24 november 2018:
Tutorial van de AES ‘Praktisch meten aan luidsprekers’. Voor meer informatie, klik hier.

28 november 2018:
Master-Class ‘Grondslagen van de Akoestiek’ te Jaarbeurs Utrecht. Presentaties vindt u hier.11 januari 2017:

Lezingenbijeenkomst Onzekere akoestiek (Utrecht)

12 april 2017:
ALV en open lezingenbijeenkomst (Amsterdam)

8 juni 2017:
Jonge acoustici bijeenkomst (TivoliVredenburg, Utrecht)

21 juni 2017:
Lezingenbijeenkomst “Geluidmodellen buiten het Reken- en meetvoorschrift” (Jaarbeurs, Utrecht) Het programma en de presentaties vindt u hier.

27 september 2017:
Lezingenbijeenkomst “Onderwaterakoestiek “(TNO, Den Haag) het programma vindt u hiernaast: lezingendag 27 september 2017 en voor aanmelden klik dan hier22 juni 2016:
Lezingen en bezoek aan TataSteel3 maart 2016:
ALV en lezingen / bezoek Tivoli-Vredenburg


31 mei – 3 juni 2015:

EuroNoise 2015 – Tiende europese conferentie Dan Noise Control – MECC – Maastricht

21 januari 2015:

Excursie Doornroosje te Nijmegen

8 april 2015:
7 oktober 2015:


9 april 2014:

ALV & openbijeenkomst, Theylers museum te Haarlem

24 september 2014:
Akoestiek en scholen, Jaarbeurs Utrecht